Prijzen

Fysiotherapie in de basis- en aanvullende verzekering

Voor bepaalde aandoeningen geldt dat volwassenen na de twaalfde behandeling in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering, voor kinderen onder de achttien jaar met deze aandoeningen worden alle behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

Het is dus mogelijk dat u fysiotherapie nodig heeft voor een aandoening die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vergoeding van deze behandelingen is het belangrijk dat u een passende aanvullende verzekering afsluit.

Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen. Bekijk hoe de vergoeding van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars is opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt fysiotherapie 100%.

De onderstaande websites geven meer informatie en kunnen u helpen bij het vergelijken van de polissen en huidige vergoedingen voor fysiotherapie:

www.defysiotherapeut.com

www.fysiovergoeding.nl

www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering/

www.kiesbeter.nl/zorgverzekeringen

Indien u onvoldoende verzekerd bent gelden de volgende tarieven


Particuliere Tarieven 2019
Behandeling fysiotherapie €30,00
Behandeling manuele therapie €42,00
Toeslag voor thuisbehandeling €13,50
Toeslag voor behandeling in een inrichting €7,50
Niet nagekomen afspraak fysiotherapie €25,50
Consult fysiotherapie €51,50
Screening €12,00
Intake en onderzoek na screening €30,00
Intake en onderzoek na verwijzing €42,00
Kort verslag €32,50
Verslag (lang)aan externen €51,00
Groepszitting voor 5 tot 10 personen €8,00
Verstrekte hulp- en verbandmiddelen kostenbasis
Bijvoorbeeld: tape

Seniorenfit!

Elke maandag van 12:30 uur tot 13:30 uur wordt gewerkt aan geestelijke en lichamelijke fitheid. De lessen worden altijd...